...samenwerken

Leren doen kinderen ook samen met andere kinderen. Daarom leren de kinderen met elkaar samen te werken en elkaars mening te respecteren.

In elke groep leren kinderen co÷peratieve werkvormen in te zetten. De kinderen dan in tweetallen, in een groepje of met de hele groep samen aan een opdracht, met een gezamenlijk doel. De kinderen die samenwerken zijn niet alleen gericht op hun eigen leren, maar ook op dat van hun groepsgenoten. De kinderen leren met en van elkaar. 

Cultuurcoach

De lessen van de cultuurcoach, Borius van der Meulen, hebben als doel dat kinderen leren zichzelf te presenteren door middel van drama-oefeningen. 

Het lesaanbod van de school bevat de volgende creatieve vakken: tekenen, muziek en handvaardigheid. Drama is in het taalonderwijs ge´ntegreerd. Helaas doen niet veel kinderen in hun vrije tijd iets met drama. De lessen van Borius kunnen dan ook een extra stimulans zijn om bijvoorbeeld deel te nemen aan de Schooltoneelclub of naar het Jeugdtheaterhuis te gaan. 
Dans
De kinderen in groep 1 t/m 3 krijgen elke week dans van een vakleerkracht, Malika Vermeij. Dans houdt meer in dan alleen bewegen; goed naar de muziek en de instructie luisteren, de bewegingen na doen en onthouden, samenwerken, creatief zijn en je zelf presenteren in de groep. De kinderen leren allerlei vaardigheden die ook in de klas (en daarbuiten) goed van pas komen.